Podpisová výzva: Nová vize pro sociální služby

  • Podpisová výzva: Nová vize pro sociální služby

    • 29 Kvě 2021
    • Autor/ka: ALICE UZO

    S blížícími se parlamentními volbami jsme se rozhodli, že je potřeba jednat, aby naše témata nezapadla a aby se s pracujícími v sociálních službách počítalo. Vytvořili jsme podpisovou výzvu, kterou můžete podepsat v sekci Zapojte se.

    Co navrhujeme:

    1. Postupné dorovnání mzdových a platových podmínek. Chceme zastavit rozevírání nůžek mezi odměňováním v neziskovém/soukromém sektoru a ve veřejném sektoru sociálních služeb. Stále se v praxi setkáváme se situací, kdy osoba zaměstnaná v soukromém nebo neziskovém sektoru bere významně méně, než osoba ve státním sektoru na stejné pozici.

    2. Zvýšení mezd i platů v sociálních službách o 10 % ve státním rozpočtu na rok 2022. Je nepřípustné, aby zaměstnanci a zaměstnankyně v sociálních službách byli sami ohroženi chudobou. Řada z nich odvádí svou práci za čistou mzdu nižší než 19  000 Kč.

    3. Minimální zákonnou dovolenou v rozsahu 5 týdnů pro veřejný i neziskový a soukromý sektor sociálních služeb. Odpočatí zaměstnanci a zaměstnankyně podávají lepší pracovní výkony. Kvalitní sociální služby si zaslouží nejen samotní klienti těchto služeb, ale celá naše společnost.

    Jak toho docílit:

    - podepište výzvu

    - sdílejte ji se svými kolegy a přáteli

    - staňte se členy ALICE a zapojte se do jejích aktivit

Používáme cookies k personalizaci obsahu a reklam, k poskytování různých prvkůspojených se sociálními sítěmi a také k analýze návštěvnosti. S našimi partneryz oblasti sociálních sítí, reklamy a webové analytiky současně sdílíme informaceo Vašem používání stránky, jež mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jstejim poskytli nebo které shromáždili během vašeho používání jejich služeb.
Přijměte a pokračujte